Lishuai J500K Kit, fókuszálható 50W-os Fresnel LED

   

A Lishuai J-500 egy 5600 Kelvines Fresnel lencsés lámpa szett 50 wattos Dense Matrix LED fényforrással, páratlan színrepro-

   

dukcióval (TLCI 98, CRI 96), kijelzővel, fényterelőkkel. A J500 Kitet Fotodiox Pro PopSpot J500K néven is forgalmazzák.


119.000 HUF
Ár:
   

Szállítási cél   
 
Szállítási költség és szállítási idő: kérjük, kattintson a "Kosárba!" feliratra!  

Elérhetőség: rendelhető m.nap


Kapcsolódó termékek
Részletes leírás
Specifikáció
Csomag tartalma
Küldés
Értékelések

Lishuai J500K Kit, fókuszálható 50W-os Fresnel LED


A Lishuai J500K (korábbi megnevezéssel Focus500) egy Fresnel lencsés, fókuszálható spot lámpa szett, a legfejlettebb 50 wattos full spektrum Dense Matrix LED fényforrással, kiemelkedően magas, 98-as TLCITLCI
Television Lighting Consistency Index
A TLCI teszteli a televíziózásban / műsorszórásban alkalmazott fény minőségét. Napjainkban az EBU (European Broadcasting Union) az AMPAS-szal (Filmművészeti ás Filmtudományi Akadémia) fejleszti tovább a tesztelési folyamatot. A TLCI a legpontosabb tesztje a broadcast iparban alkalmazott LED-eknek (és más fényforrásoknak), mert figyelembe veszi azt a közeget amelyben a fényt használják. A CRI-hez hasonlóan a TLCI-ben is a legkiválóbb érték 100. A TLCI 97 feletti értékkel csak a legmagasabb minőségű és rendszerint a legdrágább fényforrások rendelkeznek.
értékkel és kiváló színvisszaadási indexszelSzínvisszaadási index - CRI
A CRI (Color Rendering Index) megadja, hogy egy fényforrás mennyire képes az általa megvilágított tárgyak színét az ember látásának megfelelően visszaadni. Eredetileg 8 referencia színt vizsgált, amelyet később 15-re egészítettek ki. A legjobb érték (amelyet speciális átlagolással kalkulálnak a referenciaszínekhez tartozó értékekből) 100. Ezt az izzólámpák képesek nyújtani, vagy pl 99 a CRI értéke az 5450°K-es napfénynek. A fotózás-videózás szempontjából fontos, hogy egy alacsony minőségű LED fényforrásnál 1-1 szín teljesen hiányozhat a spektrumból (broken spektrum) és ezt semmilyen szűrőzéssel nem lehet pótolni.
90 feletti CRI érték jónak számít, viszont egy 75-80 CRI értékű LED már kifejezetten rossz minőségű fotós-videós alkalmazásra.
(CRI 96). A színhőmérséklete 5600 kelvin, a sugárzási szög 25-től 55°-ig változtatható. A Focus-500 lencsemozgató mechanikája kiforrott, pontos. A J500 működtethető akkumulátorról vagy tartozék AC/DC adapterről.

Az EBU TLCI mérése a Lishuai Focus 500-ról:

nagyításhoz kattints a képre
Lishuai Focus 500 TLCI mérés (forrás: European Broadcasting Union)

Az EBU TLCI méréséről
Az European Broadcast Union 2013 és 2017 között több mint 350 mérést végzett különféle, többségében LED fényforrásokra. Az összes mérési eredmény közül a Lishuai Focus500-nál összesen 20 nagyobb TLCI értékkel rendelkező lámpa van, ezek közül 2 szintén Lishuai termék, de van köztük nem LED-es fényforrás is (pl az Arri izzólámpás modelljei vagy a Dedolight HMI lámpája). A mért fényforrások közt kamera fejlámpák is találhatók, de többségében LED panelek, köztük 3-4000 USD-s termékek. Az EBU tesztje alapján a fókuszálható spot/flood LED lámpák közül 2 van, amelynek TLCI értéke megelőzi a Focus500-at (pl a Fiilex Q1000, nettó 3000 USD-ért).
Az EBU 2017.márciusi összefoglaló mérési eredménye letölthető innen,
a részletes mérési eredmények pedig itt találhatók (.zip, ~21 MB).
TLCI és CRI összehasonlítása
A TLCI (Television Lighting Consistency Index) teszteli a fény minőségét, amelyet a televíziózásban/műsorszórásban alkalmaznak. Napjainkban az EBU (European Broadcasting Union) együttműködve az AMPASAcademy of Motion Picture Arts and Sciences-szel (Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia) továbbfejlesztette a tesztelési folyamatot. A TLCI a legpontosabb tesztje a televíziózásban, műsorszórásban, d-film iparban alkalmazott LED-eknek (és más fényforrásoknak), mert figyelembe veszi azt a közeget, sajátságokat, amelyben a fényt használják.
Ezzel szemben a CRI, amelyet a CIECIE: International Commission on Illumination (Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság) határozott meg 1964-ben, egy ideális referencia fényforráshozHa a vizsgált fényforrás korrelált színhőmérséklete Tc > 5000 Kelvin, akkor a referencia fényforrás a nappali természetes fény,
ha a Tc < 5000 K, akkor egy, a mérendő fényforrás színhőmérsékletével megegyező hőmérsékletű fekete test fénysugárzását tekintik referenciának
viszonyítja az adott fény színvisszaadási jellemzőit, 8 (R1-8) illetve később további 7 minta-színre (R1-15) terjesztve ki a vizsgálatot.

nagyításhoz kattints a képre
CRI referencia színek: R1-8 és R9-15

A teljes egyezés 100-as értéket jelent és ez csökken az eltérés mértékével. Végül az eredmények speciális számítással átlagolódnak és adódik a legelterjedtebben használt CRI (Ra) vagy CRI (Re) érték. A CRI Ra érték az eredeti 8 szín spec. átlagát jelenti, a CRI Re pedig mind a 15 színt figyelembe veszi. Az átlagszámítás módjából adódóan ha egy adott szín értéke 0, ettől a CRI Ra/Re értéke nem 0 lesz.
Ennek megfelelően pl a LED fényforrásoknál gyakran nagyon gyengén szereplő 9. referencia szín, a piros alacsony vagy 0 értéke nem befolyásolja az Ra értéket és az Re sem lesz 0. Így a CRI Ra érték nem sokat mond egy fényforrás használhatóságáról a televíziózásban vagy fotózás során.
A CIE (CRI) teszt elsősorban az emberi látás sajátságait veszi figyelembe, amely markánsan eltér a képalkotó szenzorok, televíziós kamerák, digitális fényképezőgépek képérzékelésétől, színérzékelésétől. Emiatt volt szükséges a TLCI teszt megalkotása.
A CRI/TLCI értékek egymáshoz képest igen változatosak lehetnek. Előfordul, hogy egy magas CRI Ra vagy Re értékű fényforrás alacsony TLCI értékkel rendelkezik, de szerencsés esetben előfordul az is, hogy egy magas CRI értékű fényforrásnak még magasabb TLCI értéke van. Ilyen pl. a Lishuai Focus500 is, vagy az alábbi grafikonon szereplő Yuji bicolor LED, amely CRI (Ra,Re)-TLCI-CQS értékeinek összehasonlításból jól látszik, hogy egymáshoz képest milyen változatos értékek születhetnek, illetve, hogy azok hogyan változnak pl a színhőmérséklet függvényében.
A magas TLCI (>93) értékű fényforrások legtöbbször rendkívül drágák.

CRI Ra, CRI Re, TLCI, CQS összehasonlítása a színhőmérséklet függvényében
nagyításhoz kattints a képre
Forrás: Indie Cinema Academy (nem a Lishuai Focus 500-ról)

Egy adott CRI értékhez nagyon különböző spektrális eloszlás tartozhat (az egyes minta-színekhez tartozó értékek merőben eltérőek lehetnek, de átlaguk ettől lehet azonos), ezért egy adott környezet bevilágításához célszerű hasonló spektrális eloszlású LED fényforrást választani vagy legalább egy gyártótól származó azonos típusba tartozó LED-eket. A 100-hoz közeli CRI Re vagy TLCI érték csökkenti az előbb említett eltérések esélyét, amelyek a legmagasabb értékeknél (>97) csak elenyészőek lehetnek.

Azonban még viszonylag egyenletes és magas Color Rendering (R1-15) értékek mellett, CRI Re>90 feletti is előfordulhat TLCI 60 alatti érték, ahogy ez az alábbi ) példában) jól látható (nem Lishuai termék!:

CRI (Re) vs TLCI

Bár a fenti CRI (Re) - TLCI érték példája nagyon durva (többszáz LED fényforrás közül is kirívó), jól szemlélteti, hogy még a magas CRI (Re) érték sem garantálja a televíziózásban/fotózásban megkövetelt magas minőségű színreprodukciót. A fenti példában a rendkívül alacsony TLCI értékre feltehetően a kétféle teszt eltérő referencia színei és a LED fényforrás nagyon különleges spektrális eloszlása adhat magyarázatot (az ábrán kiemelkedő spektrális csúcsok és igen mély völgyek láthatók). Hogy ne zsákbamacskát vásároljon, a Gaia-Film által forgalmazott LED-ek többségénél a Color Rendering mellett közöljük a Spectral Distribution diagramot is.
Hogy mitől számít egy TLCI érték magasnak, arra jó példa a minőségi lámpáiról híres angol Rotolight. AEOS LED paneljének TLCI értéke 91-es, ezt így ajánlja a gyártó: "Ideally suited for professional Television use".

Ha egy adott fény spektruma nem teljes (tehát nem full-spektrum, legalábbis a látható tartományban), azaz nem folytonos (broken), azt nem lehet semmilyen szűrő alkalmazásával kompenzálni, teljessé, folytonossá tenni. Magas (akár 90 feletti) CRI Ra értékű LED lámpák fényéből teljesen hiányozhat az egyik alapszín, a piros (R9=0), érdemes rá figyelni, akárcsak a 10-12 színekre is, mert ezek rendszerint problémásak a LED fényforrásoknál.
Ha egy lámpánál nincs eredmény a TLCI mérésről, figyeljük a CRI méréshez tartozó Color Renderinget mind az R1-15 színre és a spektrum-eloszlás ábrát, hogy elkerülhetők legyenek a kellemetlen meglepetések.

A Lishuai J500 (Focus 500) lámpa tartalmazza a lámpafejet, beépített Fresnel lencsét, fényterelőket, egy 3200 Kelvines színhőmérséklet-módosító szűrőt és egy kifejezetten a szetthez gyártott prémium minőségű hordtáskát (kiváló energia-elnyelésű PE hab belső tér kialakítással), amelyben kényelmesen elfér az összes kiegészítő is. A J500K Kit tartalmazza ezen felül a 2 db Sony NP-F akkumulátort és egy csúcsminőségű cserélhető akku-hátfalas duplatöltőt is.
A J500 villódzás-mentes működésű, frekvenciája 32 kHz, hűtése aktív.
A Focus 500 ajánlott a legigényesebb színreprodukciót igénylő alkalmazásokra, divat- és tárgyfotózáshoz, portréhoz, fotó stúdióba vagy minden olyan videós alkalmazásra, rendezvényekre, ahol az élő hangfelvétel nem kritikus. A Focus 500 ideális lassításhoz is, high-speed felvételek készítésekor akár 30 ezer képkocka/mp sebességig.

Jellemzők

   • 50 wattos nagy teljesítményű Dense Matrix LED fényforrás
   • Páratlan színreprodukció: TLCI 98, CRI 96
   • Beépített Fresnel lencse, 25 és 55° között változtatható sugárzási szög
   • Megvilágítás
        25°: 19600 lux/0.5m | 5400Lux/m | 2300Lux/1.5m
        55°: 7400Lux/0.5m | 2258Lux/m | 935Lux/1.5m
   • 5600 kelvines színhőmérséklet, tartozék 3200 K-es szűrő
   • 10-100% között változtatható fényerő, változatlan színhőmérséklet mellett
   • Villódzás-mentes működés 30 ezer frame/sec-ig
   • Precíz lencsemozgató mechanika
   • Digitális kijelző fényerőszabályzóra, akku-töltöttségre. színhőmérsékletre
   • Kompakt fém ház lámpafejjel, aktív hűtéssel
   • Akkumulátorról és hálózati adapterről üzemel
   • Akkumulátorok rögzítése biztonsági lezárrással
   • Lezárható DC csatlakozás
   • Hozzáadott kiegészítők kb. 70.000Ft értékben:
      - 2 db Sony NP-F 750 akkumulátor (~br. 19.500Ft)
      - Dupla NP-F akkumulátor töltő (~br. 20.000Ft)
      - Akkumulátortartó egység (~br. 7000Ft)
      - Profi hordtáska (~br. 21.500Ft)
      - Gömbfej (~br. 4.000Ft)


A Lishuai J500Kit-et az USA-ban és néhány Európai országban Fotodiox Pro PopSpot J500K néven is forgalmazzák.

Lishuai J500 Kit a konkurenciánál
   • B&H (nettó árak, vám, áfa és szállítási költség nélkül, melyek a behozatalkor fizetendők)
   • Lumiére (bruttó árak, szállítás nélkül)
   • Adorama (nettó árak, vám, áfa és szállítási költség nélkül, melyek a behozatalkor fizetendők)
 • Lishuai J500K Kit (#Focus500)
  Alaptartozékok:
  - 4-szárnyú fényterelő
  - 3200 Kelvines szűrő
  - eltávolítható akkutartó egység (battery modul)
  - gömbfej
  - 12V-os hálózati adapter
  - 2 db NP-F750 akkumulátor
  - dupla töltő (hálózati adapterrel)
  - hordtáska
 • 1 év garancia

Műszaki adatok
Lishuai Focus 500 (J500)
  LED fényforrás: 50W LEDs
  Színhőmérséklet: 5600K (±300K)
  Megvilágítás: 25°: 19600Lux/0.5m, 5400Lux/m, 2300Lux/1.5m
55°: 7400Lux/0.5m, 2258Lux/m, 935Lux/1.5m
  Teljesítmény: 50W
  Sugárzási szög: 25°-55°
  CRI: ≧96
  TLCI: 98
  Lámpa élettartama: 50,000 óra
  Üzemi feszültség: AC100-240V, DC14-18V
  Akkumulátor: 4400mAH újratölthető lítiumos akkumulátor
(Sony utángyártott NP-F750)
  Méretek: 9.5(W) x 8 (H) x 31(D) cm
  Tömeg: 0.96kg


Nem található bejegyzés
 


Add new post

*
*
*

Ahhoz hogy ellenőrizzük, hogy nem egy automatikus program, hanem egy személy tölti ki az űrlapot, kérjük, írja be a képen látható karaktereket. Minden betű nagybetűként jelenik meg.

  Újrarajzol

Karakterek: 

  
*
  
  
*

Ahhoz hogy ellenőrizzük, hogy nem egy automatikus program, hanem egy személy tölti ki az űrlapot, kérjük, írja be a képen látható karaktereket. Minden betű nagybetűként jelenik meg.

  Újrarajzol

Karakterek: 

Ár: 9.999 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!
Ár: 9.800 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!
Ár: 7.500 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!
Ár: 13.376 HUF
Elérhetőség: 1-2 m.nap
Kosárba!
Ár: 27.900 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!


Válassza ki kameráját  
Betöltés...