Minrray UV510A-NDI PTZ Robotkamera

   

A Minrray UV510A-NDI egy SDI, HDMI, LAN/NDI® kimenetekkel FullHD 50p/60p PTZ robotkamera, mikrofon bemenettel,

   

választható 12x-es, 20x-os vagy 30x-os optikai zoommal és 5G Wifi opcióval és Newtek NDI 4.0 liszensszel ellátva.


Tegyen ajánlatot! » Ha szeretné olcsóbban megvásárolni, kattintson és tegyen ajánlatot.
222.984 HUF
Ár:
Termék opciók:    
   Optika:
20x optikai zoom  
12x optikai zoom  (15.000)
30x optikai zoom /Tamron  (55.000)
Elérhetőség:   Raktáron
Szállítási cél   
 
Szállítási költség és szállítási idő: kérjük, kattintson a "Kosárba!" feliratra!  


Kapcsolódó termékek
Részletes leírás
Csomag tartalma
Küldés
Értékelések

Minrray UV510A-NDI PTZ Robotkamera


A Minrray UV510A-NDI egy beltéri NDI|HX® robotkamera, 3G SDI, HDMI, LAN-NDI kimenetekkel, amelyek mellett RS232 in/out, RS485, és sztereó mikrofon bemenet található rajta. A kamera a NewTek 4.0 NDI® liszenszét tartalmazza. Az NDI® kamera használata számtalan technikai előnyt biztosít, amelyek mellett kiemelendő, hogy egyszerűen telepíthető, számos professzionális videós és streaming alkalmazás támogatja. Egy többkamerás NDI rendszer költséghatékonyan megvalósítható és könnyedén konfigurálható, skálázható, egyszerűen bővithető, a távoli teljes kamera és PTZ vezérlés minden előnyével együtt.

Az NDI-ról röviden
A NewTek NDI® (Network Device Interface) egy professzionális IP videó protokoll, amely lehetővé teszi a broadcast minőségű videofájlok továbbítását és fogadását Gigabit Ethernet hálózaton keresztül, nagyon alacsony késleltetéssel, az egyik legfejlettebb videotömörítéssel és többcsatornás tömörítetlen hanggal, képkocka-pontosan, többkamerás produkciós környezetben élő adások keveréséhez alkalmas módon. Az NDI segítségével a videó és a hang továbbítható meglévő LAN hálózatokon keresztül, költséghatékony CAT5/CAT6 kábelekkel. Az összes NDI videó forrás könnyedén elérhető a hálózat bármely pontjáról, az sdi/hdmi kábelek kezelésének nehézkessége vagy más IP protokollok bonyolult konfigurálása nélkül. A hálózathoz hozzáadható NDI-források száma gyakorlatilag korlátlan.
Az NDI kétirányú metaadatokat is kezel (fogad és küld) és többek közt Tally támogatást, kamera vezérlést és az NDI 3.0 verziótól kezdődően PTZ vezérlést biztosít.
Az NDI teljes mértékben támogatja az összes felbontást, képátviteli sebességet és videó stream-et, alfa-csatornávalAz alfa-csatornás videót a Full NDI támogatja, az NDI|HX és NDI|HX2 nem. Lásd az NDI-ról bővebben részt lentebb! vagy anélkül. A felbontást és a képkockasebességet gyakorlatilag csak a végponti eszközök képességei határozzák meg.

NDI, NDI|HX, NDI|HX2 bővebben   (lenyit)

NDI®
Az NDI videó kiváló képminőségét és nagyon alacsony késleltetési idejét a létező egyik leghatékonyabb, gyors NDI kódeknek köszönheti (SHQ - Speed HQ codec), amellyel következetesen jobb tömörítés érhető el, mint a professzionális broadcast felhasználásokban alkalmazott kódekek legtöbbjével. Az SHQl NDI kódek változó bitrátájú, az adatátviteli sebesség az FHD-nál általában 80-180Mbit/s közötti (tipikusan ~100Mbit/s), a 4K videónál 60-360Mbit/s közötti.
A (full) NDI videó integrált alfa-csatornát tartalmazhat.

NDI®|HX és NDI®|HX2
A kisebb sávszélességre optimalizált NDI®|HX h.264 tömörítést, az NDI®|HX2 h.264 és h.265 tömörítést alkalmaz. Az NDI HX bitrátája 8-20 Mbit/s, az NDI HX2-é pedig 1-50 Mbir/s között változtatható. A késleltetési idő mindkettőnél valamivel nagyobb, mint a gyakorlatilag realtime NDI esetén.
Az NDI®|HX és HX2 adatfolyamok nem tartalmaznak alfa-csatornát.

Gyakorlati alkalmazások
Egyre több szoftver kínál natív NDI® támogatást (Skype, NewBlueFX, EasyWorship, stb.) és a NewTek ingyenes NDI bővítményeket biztosít számos népszerű alkalmazáshoz (VLC, Adobe Creative Cloud, stb), vagy egyszerűen telepíthető ingyenes NDI alkalmazásokat kínál:

NDI Scan Converter (free)
ez az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a számítógépet több NDI bemenetté alakítsa, amelyhez a hálózat bármely más NDI eszköze hozzáférhet. Megadhat élő videoforrásokat, mint például a számítógép webkameráját, a teljes képernyőt, a különféle ablakokat vagy az ablakok kombinációját. Még a számítógépen futó különféle alkalmazások is konvertálhatók NDI bemenetekké.

NDI Virtual Input (free)
egy másik hasznos ingyenes alkalmazása a NewTek-nek. Ez az eszköz az NDI-forrást úgy jeleníti meg, mint egy szokásos Microsoft® Windows webkamera, amelyet videobemenetként lehet használni olyan szoftverekhez, mint a Google Hangouts, a Zoom, stb. Ily módon az NDI lehetővé teszi, hogy elkerülje a drága videó capture kártya vásárlás költségeit minden olyan videó forráshoz, amelyet be szeretne vinni a számítógépbe. Az összes videobemenet könnyen elérhető a LAN porton keresztül.

NewTek Connect (free)
Lehetővé teszi, hogy bármely kamera vagy eszközt amely csatlakoztatva van a számítógép capture kártyájához (vagy a helyi webkamera) elérhető legyen más NDI rendszereknek LAN-on keresztül.

NDI VLC Plugin
A videotartalom és az egyéb támogatott multimédia megjelenítése a hálózatba IP forrásként, közvetlenül a VLC média lejátszóból. Az NDI VLC Plugin valós időben kódolja a szabadon felhasználható lejátszó minden egyes példányának kimenetét NDI-ra, ezzel gyakorlatilag bármilyen formátumú médiafájl elérhetővé válik élő produkcióban történő használatra.

NewTek NDI Camera (jelképes ár, $20)
A NewTek NDI Camera átalakítja a kompatibilis iOS és Android eszközöket, telefonokat NDI IP videó forrássá, lehetővé téve a telefonok élő adásban történő használatát. A NewTek NDI Camera-t futtató eszköz kimenetét az NDI-kompatibilis fogadó eszköz automatikusan felismeri és teljes támogatást biztosít a kapcsolathoz és Tally kijelzéshez.


Az NDI-ra fejlesztett alkalmazások egy része elérhető NDI|HX változatban is.

Az UV510A-NDI kamera képérzékelője egy 2 MP-es, 1/2,8 inch-es alacsony zajszintű Panasonic CMOS szenzor. A kamera minimális megvilágítási igénye alacsony, amely a szenzornak, az alkalmazott 2D és 3D zajszűrő algoritmusnak és a nagy kezdő fényerejű optikának köszönhető. Ennek megfelelően az UV510A jól használható alacsonyabb megvilágítású helyeken, gyengébb fényviszonyok között isCsodák persze nincsenek, ez a kamera sem "lát" sötétben zaj-mentesen. Ez nem is várható el a (Panasonic/Sony/PTZ Optics robotkamerákban is általánosan alkalmazott) 1/2,8"-os szenzorral szerelt kamerától. Egy kb. 1,5 millió Ft-ba kerülő 4K-s Panasonic AW-UE70WE kamera HD képével vetettük össze az UV510A kamera képét és nem volt jelentős különbség: egy live stream koncerten egymás mellett használva nem vagy csak nehezen lehetett megállapítani, hogy az adott kép melyik kamerához tartozik. . A kamera SDI vagy LAN-NDI kimenete lehetővé teszi a videó jel hosszabb távolságra történő továbbítását, az NDI® protokoll biztosítja emellett az egyszerű konfigurálhatóságot, a távoli kamera és PTZ vezérlést is.
A kamerán található egy sztereó mikrofon bemenet mini-jack csatlakozóval.
Támogatott videó formátumok: 1920x1080 60p-ig vagy 60i-ig és 720p.

A kamera választható 12x-es, 20x-os vagy 30x-os optikai zoommal. A 30x zoom-mal ellátott változatnál az objektív Tamron gyártmányú. Mindhárom objektív torzításmentes nagylátószöggel és nagy kezdő fényerővel, illetve a 12x-es és 30x-os zoom nagy kezdő látószöggel rendelkezik. Az autofókusz gyors, pontos és stabil.

Szinte az összes kamera paraméter állítható manuálisan is; írisz, fókusz, zársebesség, fehéregyensúly, gain, színeltolás, stb. A kamera menü (OSD) egyidőben az SDI és HDMI kimeneten is megjelenik de az NDI-on nem.

Az alaptartozék infra távszabályzó 4 db kamerát képes kezelni és rálátással több mint 30 méterig használható. A távirányítóval nemcsak a fókusz és a zoom szabályozható, hanem segítségével a kamera-pozíciók és zoom-állás is letárolható és képes azok gyors, egygombos előhívására (preset). Az IR távszabályzó használatakor a kívánt kamera pozíció elérése a Zoom állás, majd a Pan és Tilt tengelyek egymás utáni elmozdulásával történik. (A külön megvásárolható KBD2000 vezérlő használatával a két tengely egyidőben fordul.) A letárolt kamera pozíció újrafelvétele mindkét esetben pontos. A Pan/Tilt mozgás az opcionális vezérlő mellett virtuális felületről, akár egy böngészőablakból vagy egy PTZ támogatást nyújtó mixerről, streaming szoftverrel vagy a kamera távíszabályzójával is irányítható.

A nagy sávszélességű, vezeték nélküli jelátvitelhez az 5G WiFi opcióEgyelőre nem teszteltük ezt a funkciót. egyelőre fejlesztés alatt van az UV510A-NDI kamerához. Ha ilyen opciót választ, az egy későbbi FirmWare verzióval lesz elérhető (lásd a "Termék opciók"-nál, a termék ára alatt).


Minrray UV510A-NDI jellemzők

 • 1/2,8"-os alacsony zajszintű Panasonic CMOS érzékelő
 • Magas jel-zaj viszony, továbbfejlesztett 2D/3D zajszűrés, kiváló képélesség
 • Torzítás mentes, nagy kezdő fényerejű objektív
 • Választható 12x, 20x, 30x-os zoommal (ez utóbbi Tamron)
 • 1920x1080p 60/50/30/25/59.94/29.97 | 1080i 60/50/59.94 | 720p 60/50/30/25/59.94/29.97 formátumok
 • H.264 / H.265 videó tömörítés
 • 3G SDI, HDMI, LAN kimenet
 • Audio bemenet, AAC, MP3 és PCM hangkódolás támogatása
 • Teljes manuális vezérlés: fókusz, írisz, fehéregyensúly, gain, stb.
 • Fejjel lefelé is használható, mindkét irányban képes tükrözni a képet
 • Csendes Pan/Tilt kameramozgás
 • Pan/Tilt elfordulás: ±170°/-30°~+90°
 • Letárolható, és gombnyomásra előhívható kamera pozíciók (tartozék távszabályzóval, opcionális kontrollerrel)
 • ONVIF, RTSP, RTMP hálózati protokollok
 • RS232 (in/out), RS485
 • IR távvezérlő (PTZ beállításokhoz is)
 • Opcionális 5G WiFi
 • Opcionális kamera vezérlő: KBD2000 Kontroller (255 kamera IP alapú teljes vezérlése)
 • Szín: fekete (fehér és ezüst színben csak külön kérésre, hosszabb határidővel szállítjuk)
 • A kamera nem NDI-os változata a kedvezőbb árú UV510A-ST típus
   

UV510A-NDI kamera típusok, választható opciók

UV510A NDI Optika és kimenet Látószög tele ~ wide*
35mm-s equiv. gyújtótáv
fényerő (w~T)
Opció**
  UV510A-12-NDI 12x optikai zoom f=3.9~46.8mm
72.5° ~ 6.3°
25~327mm*
f/1.8 ~ f/2.4
5G WiFi
3G SDI, HDMI, LAN/NDI
  UV510A-20-NDI 20x optikai zoom f=5.5~110mm
54.7° ~ 3.3°
35mm ~ 630mm*
f/1.6 ~ f/3.5
5G WiFi
3G SDI, HDMI, LAN/NDI
  UV510A-30-NDI 30x Tamron optikai zoom f=4.3~129mm
65.1° ~ 2.3°
28mm ~ 880mm*
f/1.6 ~ f/4.7
5G WiFi
3G SDI, HDMI, LAN/NDI
* Horizontális látószög és hozzávetőleges 35mm-es equivalens gyújtótávolság a látószög alapján.
** Az 5G WiFi opció még fejlesztés alatt van.
Az optikai zoom átfogását és az 5G WiFi opciót a termék opcióknál (a termék ára alatt) választhatja ki. Az 5G WiFi opció még fejlesztés alatt van, későbbi firmware frissítéssel lesz stabilan használható.

Ajánlott alkalmazások

Az UV510A-NDI kamerák az NDI® nyújtotta előnyök mellett a kiváló képminőségnek, a csendes működésnek, a változatos termék opcióknak és a vezérlési lehetőségek széles körének köszönhetően sokoldalúan használhatók a legkülönfélébb forgatási környezetben, de elsősorban fix telepítésre javasoltak. A kamerához külön megvásárolható KBD2000 IP Kamera vezérlő tovább szélesíti a kamera alkalmazási lehetőségeit.

 • Több kamerás live streaming közvetítések
 • Több kamerás templomi élő közvetítések
 • Zenei, sport és egyéb rendezvények
 • Színházi közvetítések
 • Olyan forgatási szituációban, ahol nem kívánatos vagy nem lehetséges operatőr jelenléte
 • Ahol a kamera teljes távoli vezérlése és PTZ irányítása szükséges
 • Orvosi alkalmazások:
  - egy vagy többkamerás rendszerben,
  - kezelő jelenléte nélkül, távoli vezérlés
  - műtétek, beavatkozások élő közvetítése zárt rendszerben vagy a hallgatók otthonába
  - oktatás, e-oktatás és videó konferenciák
 • Közgyűlések közvetítése
 • Vállalati alkalmazások, magas minőségű videó konferenciák, prezentációk, VIP üzleti kommunikáció
 • E-oktatás: oktatói vagy hallgatói kameraként
 • Olyan helyszíneken, ahol a költségvetés nem bírja el több operatőr ismétlődő foglalkoztatását

A Minrray UV510A-NDI kamerák stabilan, megbízhatóan, egyszerűen működtethetők, gördülékeny üzembehelyezésükhöz, telepítésükhöz az IP alapú videótechnikában jártas felhasználó ajánlott. A kamerákkal a megfelelő PTZ pozíció gyorsan elérhető, illetve a letárolt pozíciót gyorsan felveszik (a beállított képkivágásnak megfelelő zoom állással), de a kameraképet PTZ mozgás közben nem célszerű hasznosba, adásba tenni.
Több UV510A kamera alkalmazása esetén az alacsony kezelési és fenntartási költségnek köszönhetően már néhány közvetítés alkalmával megtérülhet a kamerák ára.

 • Minrray UV510A-NDI kamera (12x, 20x vagy 30x zommal)*
 • 12V/1.5A tápegység
 • RS232 kontroll kábel
 • IR távszabályzó (PTZ funkciókra is)
 • User Manual (en)
 • Garancia kártya
 • 2 év jótállás

* Az optikai zoom átfogását a termék opcióknál (a termék ára alatt) választhatja ki.


Nem található bejegyzés
 


Add new post

*
*
*

Ahhoz hogy ellenőrizzük, hogy nem egy automatikus program, hanem egy személy tölti ki az űrlapot, kérjük, írja be a képen látható karaktereket. Minden betű nagybetűként jelenik meg.

  Újrarajzol

Karakterek: 

  
*
  
  
*

Ahhoz hogy ellenőrizzük, hogy nem egy automatikus program, hanem egy személy tölti ki az űrlapot, kérjük, írja be a képen látható karaktereket. Minden betű nagybetűként jelenik meg.

  Újrarajzol

Karakterek: 

Ár: 124.054 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!
Ár: 9.422 HUF
Elérhetőség: 2-3 hét
Kosárba!
Ár: 9.422 HUF
Elérhetőség: 2-3 hét
Kosárba!
Ár: 172.734 HUF
Elérhetőség: Raktáron
Kosárba!


Válassza ki kameráját  
Betöltés...